torstai 17. joulukuuta 2015

Joulupukin postilaatikko



Oulun Ideaparkin Joulupukin paikkaan tarvittiin myös postilaatikko, johon voi jättää kirjeitä kun Pukki ei ole paikalla. Mietimme kahden vaihtoehdon välillä. Joko tekisimme laatikon alusta lähtien tai muokkaisimme valmista postilaatikkoa. Päädyimme uuden laatikon tekemiseen.


Aloitin homman vierailemalla kierrätyskeskuksessa. Tarkoituksena oli löytää jonkinlaisia koristeellisia puuosia. Sellaisethan löytyi ja näiden mukaan aloin suunnitella laatikon muotoa. Kierrätyksestä sain myös vanhan tuolin, jonka jalat sopiva laatikkoon.

Kirjeluukut tuntuivat ostettuna olevan aika kalliita, joten päädyin tekemään itsekovettuvasta massasta omat. Koitin tehdä kuvioinnin, joka sopisi löydettyihin puukoristeisiin. Samalla massalla myös jatkoin koristeiden kuvioa, koska se paikoin loppui kesken. Keskelle laatikkoa löytyi joskus hankittu joulupukkiaiheinen mitalli. Koko laatikon tein osiin purettavaksi. Tämä sen takia, että käyttösesonki on hyvin lyhyt ja säilömiseen tarvii kuitenkin tilaa.

Aloin sahailemaan käsin pieniä puisia vaneerikirjaimia laatikkoon. Tämä oli melkoisen hidasta puuhaa puun helposti halkeillessa. Ehdin tehdä isot kirjaimet, kun onnekseni löysin valmiit pikkukirjaimet askartelukaupasta. Puiset sekä massasta tehdyt yksityiskohdat maalasin kultamaalilla. Syvemmät varjokohdat korostin ruskealla. Näin koristekiemuroihin tuli mukava vanhanaikainen tuntu. Lopuksi päälle punainen maali. Kokeilin muuten ensimmäistä kertaa vesiliukoista maalia tähän. Se tuntui
hyvältä ja mielyttävältä käyttää, mutta sävyt eivät juurikaan vastanneet odotettua. Ensimmäinen punainen oli lähes oranssi. Toisella yrityksellä tuli vähän punaisempi, mutta edelleen ehkä liian kirkkaan tuntuinen. Ehkä joulun jälkeen voisin maalata laatikon vielä kerran tulevia joulujan varten. Laatikon kylkiin olisi myös kiva lisätä jotain.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti