maanantai 25. tammikuuta 2016

Risto Triceratops pää

 Paperimassa on aina ollut yksi suosikkimateriaaleistani. Sen rinnalle on tullut solumuovi. Nyt päätin kuitenkin vanhalla tutulla paperimassalla päällystää Triceratopsin pään. Tein kerroksia neljä, jonka jälkeen kuorin muovailuvahamuotin ulos, jolloin jäljelle jäi kevyt pää. Tästä jatkoin kerroksien tekemistä, kunnes pää tuntui sopivan jämäkältä.

Seuraavana oli "sukan" tekeminen. Sukalla tarkoitan osaa, jonka sisään käsi sujahtaa. Tässä valitsin materiaaliksi kankaan, jossa on kitkaa ja kiinnitin sukan erittäin hyvin kiinni suuhun. Eräs vanhoista suosikkinukeistani oli kovassa käytössä ja sukka irtosi suusta. Sitä pystyi edelleen käyttämään, mutta kun sukka ei ollut kiinteästi suussa kiinni ei suun liikkeet olleet enää niin tarkkoja. Siispä kiinnitän sukan nykyisin TODELLA hyvin ja vielä vahvistan teipillä. Sormien yläpuolelle kiinnitään joustavaa vanua tuomaan lisätukea.


Suun sisäosan tein tässä vaiheessa, koska tiesin, että tulen tekemään suun liikkeestä aika pientä, jotta nukesta tulee mahdollisimman aidon oloinen. Kielen tein solumuovista ja maalasin. Kielen alle tuli hieman solumuovia, joka piti kieltä ylhäällä. Antaen joustavan, mutta elävän vaikutelman kielelle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti